БългарияНовиниПод небето

Ден без автомобили в Асеновград

Общинската администрация и Районното управление на полицията в Асеновград приканват жителите на града, както и неговите гости да участват в импровизиран пешеходен тур до Асеновата крепост този понеделник – 21 септември.

„Денят без автомобили“ ще бъде отбелязан и с безплатен вход на туристическия обект – от 09:00 ч. до 20:00 ч. Служители на администрацията и униформени призовават поне за ден да слезем от превозните средства, като използваме алтернативен транспорт или се придвижим пеша. С личното си участие всеки желаещ да се включи в похода ще допринесе за опазването на околната среда и ще повлияе върху предпоставките за възникване на пътнотранспортни произшествия.

Ако предпочетете да посетите Асенова крепост през останалите почивни дни ще трябва да платите входен билет на стойност 4 лева за един човек, а за групови посещения (над 10 души) цената е 3 лева. За да влязат и разгледат крепостта студентите, учениците и пенсионери във всеки друг ден ще плащат вход по 2 лева, а цената на семеен билет (за семейства с до 2 деца) е 9 лева. За обикновена беседа при разглеждането на историческата забележителност се плаща 7 лева, за специализирана по зададена тема – 9 лева. Беседата на чужд език е 12 лева.

С нестандартната инициатива общината и полицията се включват в отбелязването на Европейската седмица на мобилността. Единственото което е необходимо да направите, за да имате възможност да посетите безплатно най-атрактивната и често посещавана туристическа забележителност около Асеновград, е да изминете близо 2 километра пеш или с алтернативен транспорт.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина