Новини

BTL Industries дарява апарат за обдишване на МБАЛ – Карлово

BTL Industries, eдин от най-големите производители на медицинска техника в света, дари апарат за обдишване за МБАЛ „Д-р Киро Попов” в Карлово. Базираната в Пловдив компания за пореден път подкрепя битката срещу COVID-19, след като преди седмица осигури 15 респиратора и 100 000 защитни маски на лечебни заведения под тепетата на обща стойност 1 милион лева.

МБАЛ „Д-р Киро Попов” лекува по-голямата част от заразените с коронавирус в Община Карлово. Преди дни от болницата обявиха, че се нуждаят от кислородни концентратори и затова от BTL Industries бързо организираха доставка на апарат до лечебното заведение. С дарението си компанията изразява признателността и подкрепата си към медиците на първа линия в борбата с COVID-19.

Апаратите за обдишване са произведени от BTL и осигуряват инвазивна и неинвазивна белодробна вентилация. Те подобряват насищането на кислород в кръвта и нормализират дихателните капацитети и обеми, което свежда до много нисък процент риска от развитие на дихателна недостатъчност.

„Ние от BTL приемаме човешкото здраве за своя мисия и се радваме, че можем да допринесем за борбата срещу пандемията от COVID-19. Болницата в Карлово има спешна нужда от подкрепа, така че се надявам и други компании и организации да откликнат и да им помогнат. Само с общи усилия можем да преодолеем тази трудна ситуация и да излезем по-силни от нея“, коментира Георги Петков, изпълнителен директор на BTL България.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Back to top button
📨 Изпрати новина