НовиниСпортСпортен Пловдив

Ботев изпусна шанса си за втори пореден пловдивски финал за Купата

Мартин Иванов, стажант-репортер

Отборът на Ботев Пловдив загуби втория си полуфинален мач като гост на ЦСКА София с 0:2 на стадион ,,Българска армия”. ,,Армейците” бяха по-настъпателният тим и имаха много сериозни положения пред ,,жълто-черната” врата.Възпитаниците на Ферарио Спасов се браниха геройски, но не успяха да затруднят отбраната на ,,червените”.

Още през първото полувреме домакините показаха каква е целта им в мача. Владееха повече топката и още в 19-ата минута откриха резултата. Центриране на Иван Турицов намери защитника на ,,канарчетата” Иван Бандаловски, а той в опита си да изчисти топката в корнер, я вкара в своята  врата. Малшанс и злощастно начало на двубоя за отбора на Ботев. Последваха още две опасни червени атаки. В 28-ата минута вратарят на жълто-черните Янко Георгиев се изяви със страхотно спасяване след мощен удар на Евандро от границата на наказателното поле. 15 минути по-късно отново Янко Георгиев показа стабилност след гръмотевичен удар на Греъм Кери.

През второто полувреме гостите от Пловдив излезнаха на терена променени и за 4 минути създадоха две опасности пред домакинската врата. Първо в 47-ата минута Филип Филипов бе намерен вляво от Антонио Вутов и подаде към непокрития в наказателното поле Александър Тонев, но неговият удар бе разочароващ. В 51-ата минута Тодор Неделев бе близо до изравнителното попадение. Той стреля от пряк свободен удар, но за съжаление на ,,канарчетата” топката разтресе горната греда. Три минути по-късно обаче ЦСКА нанесе своя съкрушителен удар. Грешка на Лазар Марин доведе до двойно подаване между Али Соу и Тиаго, португалецът отново потърси гамбийският нападател, а той се разписа за 2:0. Последното по-опасно положение за мача отново бе пред вратата Ботев. Греъм Кери отправи техничен удар от границата на наказателното пол, но Янко Георгиев внимаваше.

И така с общ резултат 2:0 от двата мача ЦСКА София се класира за финала на Купата на България, където ще срещне другия пловдивски отбор- Локомотив. Ботев Пловдив продължава кампанията си във втората осмица на Ефбет лига, като в събота ще гостува на отбора Арда Кърджали

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Прочети също
Close
Back to top button
Изпрати новина