АктуалноГрадътЖивотЗабавлениеНовини

Без актуализация на бюджета, няма да има увеличение на пенсиите

Ако бюджетът не се приеме, пенсиите ще се увеличат само с 10%, без никакви други добавки, коментира министър Георги Гьоков

Ако Държавният бюджет не се актуализира, няма да има увеличение на пенсиите. Това заяви министърът на труда и социалната политика Георги Гьоков по време на откриването на Европейския форум на субектите на социалната и солидарна икономика в Пловдивския панаир. На събитието присъстваха също вицепрезидентът Илияна Йотова и еврокомисар Никола Шмит.

Надявам се разумът да надделее и бюджетът да бъде приет, коментира Гьоков пред журналисти. Политическата криза в страната с оттеглянето на „Има такъв народ“ от управлението застрашава това. Ако бюджетът не се приеме, пенсиите ще се увеличат само с 10%, без никакви добавки, коментира още той.

Нови избори не мисля, че са добре за България. Картината ще бъде същата, вижте социологическите проучвания. Според тях в НС ще влязат 8 партии, няма да има спокойствие и България може да се управлява само от коалиция„, посочи още Георги Гьоков.

Очаквайте подробности 

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина