Арестуваха в Пловдив британец, издирван за трафик на наркотици

Новини Темида
Арест в Пловдив

Заповедтта за ареста на 32-годишният Б.М.  е издадена от компетентните власти на Обединеното Кралство Великобритания и Северна Ирландия

Издирваният за  трафик на наркотици Б.М.е бил задържан в гр. Пловдив от служители на ОД на МВР –Пловдив. Британският гражданин е бил обявен за международно издирване въз основа на заповед за арест от районен съдия при Районен съд в гр. Рединг, Обединено Кралство Великобритания и Северна Ирландия.

Задържането е на основание Закона за екстрадицията и европейската заповед за арест и Споразумението за търговия и сътрудничество между ЕС и ЕОАЕ , от една страна, и Обединеното Кралство Великобритания и Северна Ирландия, от друга страна.

В момента Б.М. е задържан за срок до 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор от Окръжна прокуратура – Пловдив. Предстои да бъде внесено искане в Окръжен съд – Пловдив за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо него.
Заседанието по същинското производство по предаването на лицето предстои да бъде насрочено на друга дата в Окръжен съд– Пловдив.

Споделете ни във:

1 thought on “Арестуваха в Пловдив британец, издирван за трафик на наркотици

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.