НовиниСпортСпортен Пловдив

112-ото пловдивско дерби ще се играе без публика днес

Локомотив (Пловдив) приема Ботев (Пловдив) в 112-ото дерби между двата отбора в българския елит. Мачът е днес от 18:00 часа на стадион „Локомотив“ без публика.

В състава на символичните домакини ще липсва единствено невъзстановеният Дейвид Малембана, а гостите са без опитния защитник Виткор Генев. Главен рефер на срещата е Георги Кабаков. Помощници ще са Мартин Маргаритов и Диян Вълков. За четвърти съдия е назначен Ивайло Стоянов, а съдийски наблюдател ще е Костадин Гергинов.

В исторически план Ботев има 40 победи, Локо 39, а 32 пъти пловидвското дерби е завършвало с равенство.

Старши треньорът на Локомотив (Пловдив) Александър Тунчев говори пред lokomotivpd.com преди предстоящото дерби: “Всеки в Локомотив знае значението на дербито. В този мач никога няма фаворит, но всички играчи в тима ще излезнат пределно мобилизирани… Дербито няма да е същото, защото няма да ги има феновете на трибуните. Със сигурност ще ни липсват, но пък сме длъжни да се съобразим с актуалните противоепидeмични мерки в страната. Ще играем за нашите привърженици, надявам се, че ще успеем да ги зарадваме в събота вечер. “

В петък следобед ботевистите тренираха на клубната база, след което останаха на режим в хотелската част на комплекса. Срещата пропуска Виктор Генев, който не е възстановен от получената травма. В групата попаднаха седем юноши на Клуба, като заради въведените мерки извън сметките останаха родените през 2003 година Бисер Бонев и Пламен Цончев.

Снимка: трибунапловдив/архив 2014

 

 

 

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина