ГрадътКриминалеНовиниСъдТемида

11 години затвор за 81-годишен дядо за убийството в Първомай

Снимка: в-к 24 часа

81-годишният дядо Благой Цветилов получи присъда от 11 години затвор за убийството на арендатор в землището на Първомай през есента на 2022г. Пловдивският окръжен съд го призна за виновен в това, че на 21.10.2022 г. в кв. „Любеново“, с ловна пушка „ИЖ“ умишлено е умъртвил Митко Иванов. Темида счете още, че Блаогой е виновен за това, че е държал боеприпаси без да има за това надлежно разрешение и определи едно общо най-тежко наказание в размер на 11 години лишаване от свобода, което да изтърпи при първоначален строг режим.

Със същата присъда Окръжен съд – Пловдив осъди подсъдимия Цветилов да заплати на всяка от дъщерите на пострадалия по 100 000 лева, а на съпруга на Митко сумата от 120 000 лева, представляващи обезщетение за причинени неимуществени вреди от престъплението.

Присъдата подлежи на протест и обжалване в 15-дневен срок пред Апелативен съд – Пловдив.

Припомняме, че веднага след убийството преди година и половина Благой Цветилов лично се предаде в полицията с оръжието и направи самопризнания. Според прокурорът по делото той е убил Митко Иванов съзнателно и хладнокръвно, от близо.

Двамата имали родствена връзка и от години спорели за подялбата на земите. Възрастният мъж твърдял, че трябва да получава по-голяма рента, тъй като по-голяма част от обработваемите площи били негови.

„Искам само да кажа: Ако може да ми ликвидирате живота, аз за къде съм вече?“, заяви възрастният човек при едно от заседанията за мярка за неотклонение през октомври 2022г.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина