Нощна смяна

Собственик на заведение гони клиентите си в разгара на купона

Всички се забавляваха, до момента, в който не бяха изгонени
Всички се забавляваха, до момента, в който не бяха изгонени
Един от новите и уж алтернативни клубове в Пловдив – Lebowski се превърна в сцена на грозни, некоректни и непрофесионални постъпки от страна на собственика – Николай Костиков, който в пристъп на ярост дори демонстративно разкъса ризата си.
Съботната вечер бе запазена за Funeral Disco Party, хоствано от САМАКИТКА, със специалното участие на софийските диджеи: Gothprince, Magistus и FANatic. Музикалната насоченост на събитието бе ясно определена още на флаера, а именно New/Dark Wave, Industrial, Post-Punk. Но въпросът явно стои така – музика, която не е по вкуса на шефа не може да се пуска в неговия клуб. „Партито вървеше добре и всички се забавляваха, докато в 1:45, собственикът не реши да вземе нещата в свои ръце. Той рязко и изненадващо смени парчето, което пускаха диджеите и започна да им прави знаци, да слизат от сцената”, разказват очевидци. „Г-н Костиков дори отказваше да ни плати! На всичкото отгоре и ни удържа 40лв. за техниката, която сме ползвали… Не знам коя техника, тъй като, плеърите и миксера ние си ги носихме, а кой иска пари за колоните в клуба си и то в последния момент? Каквото и да беше станало, мисля че той просто предварително беше взел решение, че ще съсипе това събитие, по един или друг начин. Най-гадното е, че правиш нещо с желание, ентусиазъм и старание, а накрая трябва да си платиш за това и да се отнесат като с боклук към теб”, допълва един от софиянците –  DJ FANatic.
„Кога ще можем и ние, феновете на индъстриъл и готик музиката да се позабавляваме необезпокоявани?”, възмущават се гостите.
Това не е първото събитие на САМАКИТКА, което приключва така. На 01.11.2008 г., в клуб Найлона, по подобен неетичен начин бе забранено на DJ Gothprince да пуска, а десетки души бяха принудени да се преместят на друго място, където ще им бъде разрешено да се забавляват на музиката, която са дошли да чуят.
Докога заради един човек ще се проваля кефът на десетки? Има ли „забранена музика“ из пловдивските ъндърграунд клубове?

Отговор на тези въпроси не намерихме…

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина