Дефиле „Вино и гурме” се завръща на 27 и 28 юни

Вкусът на града Новини

Отново казваме „Здравей“ на нормалния живот след месеците на строго спазване на противо-епидемиологичните мерки. И нека наваксаме отложените събития с едно от най-приятните и харесвани от пловдивчани – Дефиле „Вино и гурме“. Отложено от месец май,  сега на 27 и 28 юни 2020 г. ще имаме удоволствието отново да опитаме  съчетанията от  хубави вина и кулинарно гурме.

Къде? Разбира се отново в Старият Пловдив. Топлите лъчи на слънцето, зеленината на дърветата, китните багри на цветните дворчета, загадъчната привлекателност на възрожденските къщи създават най-уютната обстановка за кулинарното изживяване.

Винопроизводители ще представят своите вина, а ресторантьори ще подберат най-подходящите  ястия за тях на определените локации, които ще намерите .

Това ще бъде шестото издание на Дефиле „Вино и гурме“. Откриването на фестивала ще се състои на 27.06.2020 г. (събота) от 13:00 ч. в началото на Стария град (стълбите на църквата Св. Богородица). Дегустациите са в събота /27.06./, от 13:30 ч. до 20:00 ч. , и в неделя /28.06./ от 13:00 до 19:00 часа.

Дегустациите са срещу жетони / 1 жетон = 1 дегустация/. От всяка локация може да се закупят:

  • 4 ЖЕТОНА – 3 лв.
  • 12 ЖЕТОНА – 9 лв.
  • ЧАША С ДЪРЖАЧ и 8 ЖЕТОНА – 12 лв.
  • ЧАША С ДЪРЖАЧ, 8 ЖЕТОНА и БРАНДИРАНА ТОРБИЧКА ЗА 2 БУТИЛКИ ВИНО – 16 лв.

Кулинарните изкушения, се предлагат на цени между 1 лв. и 5 лв. на всяка една от локациите.

Кой кого ще оценява? Жури от експерти ще даде своите оценки за професионализъм на участниците. Посетителите също ще са арбитър. Тяхната оценка ще е на база анкетни карти и брой събрани дегустационни жетони от всеки участник.

Наградите на експертната комисия за „Най-умело съчетание на вино и храна” на

ресторантите и винопроизводителите, участници в събитието , ще се връчат по време

на „Вечер на награждаването”.

Организатори на дефилето са „Съвет по туризъм – Пловдив“ и Община Пловдив с активно сътрудничество с ОИ „Старинен Пловдив” и Университет по хранителни технологии – Пловдив, кетъринг-фирмите, и всички участници във винения бизнес, както и институциите свързани с културата и изкуството в града.

Споделете ни във:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.