Вкусът на градаГрадътЗабавлениеНовини

Сладка изненада за снукър асовете Марк Уилямс и Джон Хигинс в Пловдив

Торта Бадемов крокант на Dolce Fellini Bulgaria се появи изненадващо над зеленото сукно

Хигинс победи Уилямс в незабравима вечер с две максимални серии от 147 точки

Джон Хигинс победи световния шампион Марк Уилямс в незабравима снукър вечер в зала Колодрума снощи. Първенецът на планетата загуби с 5:6 фрейма, но резултатът нямаше никакво значение. Случиха се няколко неща, които и самите магьосници на щеката няма да забравят скоро. Хигинс осъществи страхотен обрат, но по- невероятно беше това, че и двамата направиха по една максимална серия от 147 точки. Шотландецът и уелсецът буквално взривиха залата с отиграванията си и с типичните си закачки.

Хигинс започна по-добре мача в Пловдив и спечели първите два фрейма, като в първия записа серия от 80 точки. Уилямс отговори по впечатляващ начин и израни резултата след брейкове от 109 и 102 точки. Хигинс отново поведе, но световният шампион изравни с третия си сенчъри брейк – 129 точки. Уилямс продължи да показва страхотен снукър и изправи публиката на крака със серия от 147 точки за 4:3. Уелсецът увеличи аванса си на 5:3 след още едно брилянтно разчистване – 116 точки. Хигинс обаче направи изключителен обрат в мача. Шотландецът изравни резултата със серии от 71 и 99 точки, след което комбинира 15 червени с 15 черни, разчисти цветните топки за втория максимум в мача и спечели двубоя.

Изненадите обаче не бяха само в играта. Двамата снукър гиганти засладиха след атрактивния сблъсък, след като още преди срещата им над зеленото сукно прехвърча сладко изкушение- торта Бадемов крокант на Dolce Fellini Bulgaria. Целта на сладкиша бе не да разконцентрира Уилямс и Хигинс, а да зарадва рожденик от екипа, който ги доведе в Колодрума.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина