Вкусът на градаЗабавлениеНовини

Поставят кутии за телефони в бар в Капана

Ако стоиш на бара и си гледаш само в телефона, бързо ще ти „намерят майстора”

Едва ли прекарвайки летата си като дете в Пловдив, Никола от Anyway е планирал да открие свое заведение под тепетата. Все пак явно съдбата си знае работата, защото след избора на ул. „Христо Дюкмеджиев“ като локация се оказва, че баба му и дядо му в момента живеят в къщата на бившия пловдивски кмет.

Е, такъв е Пловдив – хваща те в Капана и после все те тегли натам!

И така вече цяла година Anyway Social Bar е едно от заведенията в арт квартала, които привличат верни посетители с интересна концепция, модерни коктейли и приятелско отношение.  Когато попитахме за името, споделиха, че то по най-добър начин предразполага към замисъла за непринуденост и небрежност на бара, а това донякъде е и закачка с идеята за вечния пловдивски айляк.  Social пък е важно уточнение, защото тук няма нужда да се „забавлявате” с телефона си, дори и да сте дошли сам на по питие. Във време, когато сме позагубили навика да си комуникираме на живо и сякаш е по-лесно да го правим, скрити зад дисплея на електронните устройства, в Anyway искат да ви предизвикат да оставите настрана смартфона си и да завържете разговор с хората около вас – с човека, с когото сте дошли, с бармана, или с някой непознат. Обмислят дори поставянето на специални кутии, в които да оставите телефоните си,  а всеки осмелил се ще получи комплимент от заведението.

А с интересните разговори, безспорно идва и желанието за впечатляващо питие, което да допълни удоволствието от добрата компания. Е, в Anyway определено ще ви изненадат изключително приятно с менюто си, в което може да избирате както измежду всепризнати класики, така и да изпробвате майсторството на  барманите с авторските им предложения. Рецептите за тях са вдъхновени от желанието за съчетаване на модерни вкусове с предимно натурални продукти, обработени от тях самите. Тук няма да срещнете вече тотално забравените „Секс на плажа” или „Космополитън”, защото новото десетилетие е време за по-смели експерименти и по-нетрадиционни съчетания. Коктейлът вече не е просто микс от няколко изкуствено оцветени съставки и някакво количество алкохол, а висш пилотаж, който превръща хората зад бара в истински виртуози.

С идеята за максимална свежест и натуралност на продуктите, в заведението дори са си оборудвали мини кухня със су вид уред и различни приспособления, за да могат самостоятелно да инфузират алкохола с предпочитаните добавки и да създават сиропите и съставките, необходими им за рецептите.

Веднага разкриваме, че един от най-предпочитаните крафт коктейли в зимното меню е Gin with me №2. Той представлява перфектният баланс на джин, специално приготвен сироп от ябълка, канела и карамфил, а за ароматен завършек – забъркана на място пяна от круши. Съставките му предизвикват истинска еуфория от вкусове, а името подсказва, че се консумира в приятна компания.

И за да разбием мита, че коктейлите са само питие за дами, които обичат по-сладки и не толкова алкохолни напитки, в Anyway Social Bar ще ви забъркат убийствено Негрони. Миналата година то навърши цели 100 години, а зад историята на създаването му стои желанието на италианския благородник граф Камило Негрони за по-силен и плътен вкус в дотогава поръчвания от него Милано-Торино с ликьор, вермут и сода. Поради тази причина той помолил бармана да замени содата с любимия вкус на джина  и така съчетанието на трите вида алкохол се превърнало в една от най-търсените напитки по света чак до днес. От бара ни разкриха, че дори в лятното меню може да очакваме няколко авторски предложения, посветени на класиката.

През деня пък не пропускайте да се насладите на кафето и кафе специалитетите. Те ще бъдат приготвени на ръчно изработена във Флоренция La Marzocco машина – идеална за перфектното еспресо и истинска икона в кафе индустрията. Специално подбраните кафеени зърна от италианския бранд Alberto Poli също допринасят плътността на напитките и дългия послевкус. Към тях винаги може да си вземете и прясно изпечена закуска под формата на кроасани или бисквити.

В интериора най-голямо впечатление още с влизането ще ви направи стенописа, направен по мотиви в стила на известния бранд Hendrick’s Gin, в които художникът умело е преплел и детайли от Старинен Пловдив с две от най-емблематичните къщи от архитектурния резерват. Удоволствие е да потънеш през деня в мекотата на диваните покрай панорамните прозорци, а за вечерите са запазени високите маси, предразполагащи към повече социални контакти и интригуващи запознанства.

В петък и събота е запазеното време за различни гостуващи ди джеи, изпълнители и гости зад бара, за да внесат разнообразие сред посетителите и да превърнат всеки уикенд във вълнуващо преживяване.

Anyway Social Bar не е място, което може да пропуснете, особено когато сте в Капана, а когато и да го посетите, доверете се на препоръката на барманите и се оставете да ви изненадат с коктейл от най-висок клас.

Веселина Михайловска

Създава съдържание, насочено към туристите и гостите на Пловдив и отговаря за рекламната и маркетингова стратегия на медията и популяризирането на съдържанието ѝ.

2 коментари

  1. Аспирантура в АМТИЦИС по специЯлносттЪ „МИКСОЛОГИЯ“ относно: „… замени содата с любимия вкус на джина и така съчетанието на трите вида алкохол се превърнало в една от най-търсените напитки по света чак до днес.“
    ГНУС, КАКИНОТО, ОТВРАТ:
    =ЗАСПАЛ МУЙКО В СЛАМАТА=
    =АЙЛЯК=

  2. „ЩОМ ПОД ТЕЛЕТО ТИ ГО ПРОДАВА === НЕ Е СТОКА“
    ТО СИ ИМА ФОРМАТ ЗА РЕКЛАМИТЕ, НЯМА НУЖДА ДА ПРОБУТВАТЕ НЕКАДЪРНО ЗАМАСКИРАНИ КАТО …“РЕПОРТАЖ“ ПРОПАГАНДИ ЗА ПОРЕДНАТА МЕХАНА.
    МЕХАНИЗИРАХА КАПАНА.
    LOOSERS.

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина