АктуалноГрадътКриминалеНовиниСъдТемида

Задържаната данъчна служителка е искала 4 хиляди лева подкуп от търговец на дрехи

Била е арестувана с първите 2 хиляди лева от сумата

Обвинена е в търговия с влияние, предложила да „оправи” проверката на НАП, която вървяла в дружеството

Задържаната вчера служителка на НАП- Пловдив при акция на Икономическа полиция е обвинена в търговия с влияние, съобщи прокурор Галин Гавраилов днес. Тя е била арестувана в момента на взимане на подкуп от представител на дружество, проверявано от данъчните. Става въпрос за търговец на дрехи, който е бил „офериран” от данъчната служителка в четвъртък във връзка с уреждане на проверката, тъй като при нея са констатирани проблеми с отчетната документация.

„ Представител на търговско дружество, проверяван от НАП, е бил подложен на изнудване. Обвиняемата е поискала 4 хиляди лева, за да „оправи” проверката. Веднага след сигнала е образувано досъдебно производство. В рамките на преговорите бяха конкретизирани исканията, а вчера по обяд срещата се осъществи в района на търговски обект. Служителят на НАП бе задържан с 2 хиляди лева, или половината от исканата сума”, разкри прокурор Гавраилов.

Задържаната за 72 часа 60-годишна данъчна служителка е началник отдел в дирекция „Обслужване”. Искала е парите с цел оказване на влияние върху друг служител на НАП да предприеме действия относно въпросната проверка. Тя се е извършвала не от нейния отдел, а от друг.

Прокуратурата подчертава, че задържаната е искала лично парите и е действала самостоятелно.

Ивайло Дернев

Един от създателите и главен редактор на сайта Под тепето. Той активно заема гражданската си позиция по всички чувствителни теми за града и развитието му.

2 коментари

  1. Масова практика е това рушветчийство. Мачкат дребния и средния бизнес. Взимат подкупи и после даже не се крият, а качват снимки във фейсбук от екзотични екскурзии. През това време на бизнеса му се пука задника от работа. Но така са направени законите винаги да си виновен.

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина