ЕвалаКултураНовини

Тийнейджър от Пловдив спечели конкурс на Пожарната

Графиката на 14-годишният Ангел Иванов от ОУ „Димчо Дебелянов“ зае I-во място в националното съревнование „С очите си видях бедата“ на ГДПБЗН

14-годишният Ангел Станиславов Иванов представи достойно Пловдив в националното съревнование на тема „С очите си видях бедата“. Рисунката на Ангел зае първо място във възрастовата група от 14 до 18 години на конкурса, организиран от ГДПБЗН и Национален дворец на децата. 

Ученици от цялата страна в три възрастови групи, се включиха в надпреварата с общо 526  творби. Според Ангел, лицата на днешните герои остават скрити и за тях суетата е отживелица.

„Вдъхновен съм от делата им, а след като бях поощрен от моя преподавател, реших да участвам в конкурса, за да покажа усещането за увереност, което излъчва един смел мъж, в битката с огъня“. 

Ангел е възпитаник на ОУ „Димчо Дебелянов“. Рисуването е негово хоби. За участието си в конкурса е подкрепен от своя преподавател по изобразително изкуство Никола Гулев.

Рисунката с която зае първото място е графика, изобразяваща огнеборец в горяща сграда.

„Победата бе изключително оспорвана, тъй като талантливите участници бяха вложили много желание и старание!“– коментира неговият преподавател Никола Гулев, който е доктор по „Методика на обучението по изобразително изкуство“.

Възхитителен е факта, колко много деца се вълнуват от темата за пожарна безопасност и защитата на населението и намират вдъхновение от смелите постъпки на огнеборци и спасители, пресъздавайки емоция и преживяно в своите рисунки. 

Браво, прекрасни деца! Вашият огнен плам ни дава надежда, че днешната младеж, ще спаси света утре! Адмирации и към Вашите преподаватели, които непрестанно ви насърчават!“ – написаха от Пловдивската пожарна по този повод.

Таня Грозданова

Журналист с близо 30 години опит, който работи интензивно по програми за свободата на словото и разследваща журналистика.

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина