КултураНовини

Представят албума „Лицата на Пловдив“

Издателство „Летера“ кани на премиера на албума „Лицата на Пловдив“, вдъхновен от фотографския проект на Соня Станкова

Издателство „Летера“ има удоволствието да ви покани на премиерата на албума „Лицата на Пловдив“ на 10.06.2022 г. от 18.00 ч. в Културен център „Тракарт“.

Създаването му е вдъхновено от фотографския проект на Соня Станкова, започнат в подкрепа на кандидатурата на град Пловдив за „Европейска столица на културата 2019“, целящ да приобщи по-широк кръг от гражданите на Пловдив и да им предостави възможност да изразят своята подкрепа към този културен процес. Проектът е част от официалната програма на Пловдив – Европейска столица на културата. Творбата е финансирана от Община Пловдив по Компонент 4 „Произведения на пловдивски писатели и важни за града издания“ и е осъществена с любезното съдействие на КЦМ 2000 ГРУП.

Пред камерата ми в импровизирано фотостудио в Старият Пловдив, Античен театър, Площад „Римски стадион“, улица „Княз Александър Батенберг“, в големите жилищни комплекси, както и на места с по-специфично население и етносни групи застанаха повече от 500 лица на Пловдив да позират за своя портрет, с който казват: Да, аз съм пловдивчанин и съм тук сега! Портретите не са изолирани от градската атмосфера, а са обща картина на времето и духа в този момент от историята ни. Част от фотографиите бяха включени в програмата на откриването на Пловдив – Европейска столица на културата и показани по време на различни културни събития през този период в града ни. Колекцията от портрети се увеличаваше през следващите години. А последният портрет, включен в албума, е заснет месец преди неговото отпечатване,“ споделя Соня Станкова.

Автори на текстовете в албума са:

проф. Клео Протохристова, дфн – Проектът на Соня Станкова „Лицата на Пловдив“ в оптиката на историческия му контекст

доц. д-р Никола Лаутлиев – Идентичност и пловдивските портрети на Соня Станкова

Соня Станкова – Фотографът разказва

Тематичните акценти на албума са: Пловдив – Европейска столица на културата; Лицата и местата на Пловдив; Със себе си и с другите; Различното и същото.

Албумът ще бъде представен от Клео Протохристова, Никола Лаутлиев и Соня Станкова.

Гостите ще имат удоволствието да чуят и няколко музикални изпълнения от любимия пловдивски актьор Петър Тосков.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Един коментар

  1. ФОТО БАБИЧКАТА ХХХL РАЗМЕР ОТНОВО КРАДЕНЕ НА ИДЕИ И БЕЗСТОЙНОСТНИ ГЛУПОСТИ.КОЙ ОПРЕДЕЛЯ КОИ СА ЛИЦАТА НА ПЛОВДИВ-ФОТО-БАБИЧКАТА ЛИ? ИЛИ ПСЕВДО ФОТОГРАФА С БОЛЕН МОЗЪК ЛАУТЛИЕВ-КОМУНИСТИЧЕСКИ МАНИПОЛАТОР,ПРОИЗВЕДЕН ПО МИСТЕРИОЗЕН НАЧИН ОТ БКП В ДОЦЕНТ .БАБИЧКАТА Е ПРОТЕЖЕ НОМЕР ЕДНО НА „ДОЦЕНТА“.НИЩО НЕ СЕ ПРОМЕНЯ -КОМУНИСТИТЕ ВЛАДЕЯТ НА ВСЯКА ЦЕНА ВСИЧКИ ОБЛАСТИ НА ОБЩ. ЖИВОТ.

Вашият коментар

Прочети също
Close
Back to top button
Изпрати новина