КултураНовини

Опера Пловдив и Римския стадион бяха домакини на бляскава церемония за IX-тите годишни Награди на Фондация “Енчо Керязов”

Заместник-кметът по култура Пламен Панов връчи чек на стойност 1000 лева от името на Кмета Здравко Димитров на талантлив пловдивски ученик от Музикалното училище (ГАЛЕРИЯ)

На изключително стилна церемония снощи на Римския стадион в Пловдив бяха връчени годишните награди на Фондация „Енчо Керязов“.

Музикантите и артистите от Опера Пловдив, музикален домакин на събитието, бяха подготвили бляскава програма с участието на сопраните Евгения Ралчева и Светлана Иванова, маестро Мичо Димитров – концертмайстор на Опера Пловдив, който изпълни „Севдана“, пловдивските млади таланти Борис Биков и Георги Грозев – лауреати на Фондация „Енчо Керязов“ и Юлия Йорданова – Керана, позната на зрителите с изключителното си превъплъщение в ролята на Евита в едноименния мюзикъл на Андрю Лойд Уебър и участието си до финала на „Гласът на България“. Най-шумната и весела група от състава на Оркестъра на Операта – тази на духовите инструменти, разположена на терасата на Римския стадион, зареди публиката с много настроение по време на награждаването.

Водещи на церемонията бяха Лили Бързева и певецът Орлин Павлов, които внесоха допълнителен чар с емоциите си и чувството си за хумор.

Състезателните категории, в които се надпреварваха децата са три – „Изкуство”, „Образование” и „Спорт”. Комисия от седем души, съставена от известни общественици и дейци, разглеждат кандидатурите и избират номинирани и победители в съответните категории.

Номинираните талантливи деца и младежи във всяка категория получават плакет и грамота на Фондацията, както и награди от партньорите ѝ. Победителите във всяка категория получават дизайнерска статуетка, почетен диплом и парична премия за финансиране на тяхно участие в избран конкурс или състезание. Присъждат се и наградите „Личност на годината” и „Дарител на годината”, „Спортисти с физически увреждания“.

Подробности четете в Капана.бг

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина