Носителят на 6 награди Сезар “Сбогом, глупаци!” и документалният “Фелини на духовете” в неделя и понеделник на Киномания в Пловдив

Култура Новини

В неделя /18.04/ програмата на Киномания в града под тепетата ще продължи с френския филм “Сбогом, глупаци”, носител на 6 награди Сезар. Прожекцията е от 18:30 часа. Когато 43-годишната фризьорка Сюз Трапе научава, че е сериозно болна, решава да издири детето, което е била принудена да изостави, когато е била едва на 15. Лудешкото й приключение, изпълнено с бюрократични спънки, я среща с Жи Бе – 50-годишен мъж, страдащ от професионално „прегаряне“, както и с г-н Блен – сляп архивар, склонен към прояви на свръхентусиазъм. Това необичайно трио се впуска в неистово издирване из целия град на отдавна изгубеното дете на Сюз.

В понеделник /19.04/ от 18:30 часа програмата на Киномания продължава с документалния филм “Фелини на духовете”. Дълбоко влюбен в живота, Фелини го изживя в търсене на смисъла му. Този документален филм изследва неговата страст към това, което самият той нарича „енигмата, езотеричното, невидения свят” – едно непрестанно търсене на други възможности, измерения, пътувания и въобще всичко, което кара духа и съзнанието да летят. Много гласове ще ни разкажат за магическия свят на Фелини – от гадателката, с която той винаги се е съветвал, през Джудита Машоша, медиумката, близка до проф. Рол, до някои от най-близките съратници и приятели на режисьора. Чрез невероятни архивни материали и международни архиви, откъси от филмите му и интервюта с изследователи на творчеството му, Фелини на духовете е рядък, интимен и духовен портрет на великия режисьор.

Цена на билетите – 8/6 лв, карта от 5 прожекции – 35 лв.

За „Човешкият глас“  – 7/5 лв.

Споделете ни във:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.