КултураНовини

НБ „Вазов представя“ книгата „Хроники на Вазовия род“ от Катя Зографова – гл. уредник на Вапцаровия музей

На 27 септември 2021 г. /понеделник/ от 18.00 ч. в Конферентната зала на НБ „Иван Вазов“ – Пловдив ще бъде представена новата книга на Катя Зографова „Хроники на Вазовия род“. Тя определено е с приносен характер за този голям и важен за страната ни род. Както се казва в анотацията за книгата на нейната задна корица „Родът Вазови е умален модел на България, а разказът за него е хроника на победите, пораженията и оцеляването на българина, въпреки всички изпитания в многовековната ни история“.

Авторката, Катя Зографова, е Главен уредник на Вапцаровия музей в София. Родена в Панагюрище, завършила Българска филология в ПУ „Паисий Хилендарски“. Автор е на 16 книги литературна история, критика, документалистика, есеистика и поезия, участник в създаването на филми. Носителка е на наши и международни награди в областите на своето творчество. Работила е в Националния литературен музей. Член е на  Съюза на българските писатели и Клуба на българските писателки.

В представянето на книгата ще вземе участие и доц. д-р Григорий Вазов, наследник на Кирил Вазов – един от братята на Иван Вазов. Доц. Вазов има богата научна и административна биография, свързана предимно с  финансите, застраховането, банковото дело.

Представянето на „Хроники на Вазовия род“ ще се реализира при стриктно спазване на противоепидемичните мерки.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина