КултураНовини

Излезе книгата за големия блус музикант Буги Барабата

Всеки, който твърди, че не можеш да сбъднеш мечтите си, е или глупак, или лъже.“

 Буги

Излезе от печат „Буги Барабата ‒ шофьорът на блуса“ ‒ книгата, посветена на незабравимия блусмен и радиоводещ. Луксозното издание се представи на специално събитие в емблематичен блус бар в София, като премиерата събра големи имена от българската рок и блус сцена, журналисти, приятели, колеги и почитатели на незабравимия Буги.

Организаторите обявиха, че приходите от продажбата на книгата отиват изцяло за изграждане паметник на Буги Барабата на знаково за музикантите място  ‒ в близост до поляната на фестивала „Цвете за Гошо“, сред чиито организатори бе и Барабата.

Буги преди три години се присъедини към небесния оркестър. На своите приятели и почитатели той остави култовата си музика, както и едни от най-популярните песни на Васко Кръпката и Георги Минчев. Малко след като си замина и превърна в легенда от „Бараби блус бенд“ представиха последния си албум „Край на залаганията“, а неговият успех още веднъж доказа, че Буги Барабата остава завинаги в сърцата на почитателите, слушателите и приятелите си!

Източник: КАПАНА

Снимки: Кристина Цветкова

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина