КултураНовини

Две нови комедии от Италия и Франция в програмата на КЕФФ за сряда

Най-новите европейски комедии идват в Пловдив с Комедийния европейски филмов фестивал, а днес програмата предлага две заглавия – от Италия и от Франция.

В 18:30 може да гледаме „Принцът на Рим“. Историята е адаптация на известната „Коледна песен“ на Чарлз Дикенс. Ще се срещнем с алчен богаташ, живеещ в Рим от 1820 г., който иска да си върне малко пари, за да може да сключи специална сделка с принц и след това да се ожени за момичето на мечтите си.

Във френския „Процес за мир и любов“ от 20:30 се запознаваме със семейство – влюбена двойка с две деца, които обаче постоянно се карат. За да спасят брака и семейството и в път на търсене на мир и любов, те измислят таблица с 10 правила.

Комедийният европейски филмов фестивал ще се продължи до 8 октомври, след което ще има и допълнителна програма. Билетите са в продажба на касите на LUCKY Дом на киното – всеки делничен ден след 16:00 часа и в почивните дни от 10:30 до 21 часа, както и онлайн на kinolucky.com. Те са на цена от 10 лева, за учащи и пенсионери – по 8 лева, а карта за 5 прожекции струва 45 лева. На сайта kinolucky.com може да се види и пълната програма на КЕФФ. Фестивалът се провежда с подкрепата на Националния филмов център.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина