КултураНовини

Анета Стоянова връща към традициите и ценностите на българската душевност с картините си

Станислав Трайков е завладян от живописни маринистичните сюжети

Над 50 творби представят двамата автори в съвместна изложба, подредена в Дома на културата

Картините са изложени до 31 октомври във фоайето на „Борис Христов“

Над 50 нови творби представят в четвъртата си изложба „Два свята“ Анета Стоянова и Станислав Трайков. Живописни платна, изобразяващи красотата на природата от различни кътчета и сезони, прекрасни лица на жени в национални облекла, дух на романтизъм. Това са част от акцентите в картините на пловдивските художници. Особено любима за двамата е темата за морето – като стихия, като място за отдих, любов и вдъхновение, като магия.

„Изключително впечатление прави съвременният стил и специфични техники на рисуване, които характеризират новите картини на Станислав Трайков, особено в маринистичните сюжети“, коментира един от ценителите на творчеството на пловдивския художник. Самият автор посочи, че е вдъхновен от руската школа и това е оставило своя отпечатък в новите му картини. Той допълни, че тази година не е дал наименования на творбите си, защото всеки човек може да усети по различен начин изображенията и сам да открие своето.

По-голямата част от творбите на Анета Стоянова са посветени на традициите и връщането към ценностите на българската душевност. В тях са изобразени красиви жени с различни носии, които характеризират региона, в който живеят, както и рустикални пейзажи. Сред творбите й се открояват забележителности, градски и природни изгледи, натюрморти.

Още за изложбата и откриването четете в Капана.бг

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Прочети също
Close
Back to top button
Изпрати новина