КултураНовини

5000 лв. може да спечели автор на карикатура, осмиваща зависимостите

Това е третото издание на конкурса, като за първи път се канят творци от България и специално от Пловдив – Европейска столица на културата

Фондация “Заедно” и “Йешилай” България обявяват набиране на предложения за карикатури на тема “Превантивният ефект на спорта срещу зависимостите”.  Tворбите ще участват в Международен конкурс обявен от централата на “Йешилай” в Турция, чиято цел е да привлече вниманието на младите хора към последствията от различните зависимости – алкохол, цигари, наркотици, хазарт и съвременни технологии. Темата за спорта не е избрана случайно. Активната спортна дейност има доказано огромно значение за по-щастливия и здравословен начин на живот.

Идеята е към каузата да се приобщят автори от всички краища на света, които чрез шаржа да предадат своите послания в борбата срещу зависимостите. Това е третото издание на конкурса, като за първи път се канят творци от България и специално от Пловдив – Европейска столица на културата през 2019 г.

Няма ограничение за възрастта на кандидатите, като всеки може да участва най-много с 3 творби. Условието е карикатурите да не са показвани до момента и да не са получавали награди от други конкурси. Размерите могат да бъдат A4 или А3, а техниката черно-бяла или цветна. Творбите, заедно с попълнения формуляр, могат да се изпращат до 31.12.2018 г. на уебсайта на Йешилай http://cartooncontest.yesilay.org.tr/tr , в jpg формат, до 300 dpi, да не надвишават 5 MB. Текстовете към тях трябва да бъдат на английски (или турски) език. Карикатурите ще бъдат разгледани от жури, в централата на организацията в Турция. Наградният фонд за най-добрия шарж е 15 000 турски лири, a още петима от участниците ще получат по 3500 лири.

 

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина