Задържаха 32-годишен шофьор с 3,59 промила зад волана

Криминале Новини

Той има присъда за причиняване на смърт по непредпазливост при управление на моторно превозно средство след употреба на алкохол

Районна прокуратура – Пловдив привлече като обвиняем 32-годишният В.Т., за шофиране на лек автомобил „Опел Астра” в Първомай с  концентрация на алкохол в кръвта от 3,59 на хиляда.

Около 21 часа вчера полицейски служители от РУ на МВР – Първомай, спрели за проверка лек автомобил, марка „Опел Астра“, управляван от обвиняеми.  Водачът миришел на алкохол и говорел неясно. Служителите на МВР извършили проверка с „Дрегер Алкотест“. Уредът отчел концентрация на алкохол в кръвта на водача – 3,59 на хиляда. Обвиняемият В.Т. обяснил пред полицаите, че е употребил бира и ракия.

Той е задържан за срок до 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор.  На 3 юли Районна прокуратура – Пловдив ще внесе искане в Районен съд – Първомай за определяне на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо В.Т.  От приложена по делото справка е видно, че В.Т. е бил осъден през 2009 г. за причиняване на смърт по непредпазливост при управление на моторно превозно средство след употреба на алкохол.

Споделете ни във:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.