Генералният мениджър на „Сенсата”: Виждаме бързо икономическо възстановяване

Актуално Гласове Новини

Оптимист съм за следващите година, година и половина. Ще започне да се възстановява икономиката и стъпка по стъпка ще се възвърне към пътя на растежа, смята Явор Николов

Въпреки случващото се със световната икономика покрай пандемията от коронавирус, индустрията в Пловдив е по-скоро оптимистично настроена за следващите 18 месеца. Такъв е примерът с американската компания „Сенсата Технолоджис“, световен лидер в производството на сензорите и контролерите. В момента предприятието дори пуска нова линия на производство, детайлите за които ще станат ясни по-нататък. И отчитат връщане на поръчките от страна на големите им клиенти с бърза скорост.

„ Пандемията беше много тежко предизвикателство. Много сериозен спад имахме в поръчките, особено в автомобилната индустрия. Но сега виждаме бързо възстановяване. Може би не до нивата от преди пандемията, но наистина с бърза скорост се връщат поръчките ни”, коментира за Под тепето генералният мениджър на компанията Явор Николов.

Той подчертава, че това, което много е помогнало на завода на „Сенсата” тук, е че в региона има най-различни индустрии.

„ Разбира се автомобилната беше най-силно и най-бързо ударена. Но имаме също медицинска техника, която отиде нагоре, имаме индустриална и земеделска техника, които помогнаха с различните си цикли да се справим с предизвикателството и да не спрем. Всъщност не спряхме нито един ден завода в последните месеци, през цялото време осигурявайки здравна сигурност на служителите си”, допълва Явор Николов.

Компанията е работила по оптимизации, за да е по- активно производството. Намалили са работното време, за да напаснат разходите си на поръчките. И използвали периода да направят подобрения, за които иначе няма време, за да са по-силни след като се върнат поръчките.

„В крайна сметка нашите клиенти са лидери в пазарите си и са все продукти, от които има нужда. Така че неминуемо ще се върнат.  Стига ние да сме достатъчно добър партньор за тях, ще има работа и за нас. Оптимист съм за следващите година, година и половина. Със сигурност няма да е толкова рязко връщането до предишните нива. Но истината е, че ще започне да се възстановява икономиката и стъпка по стъпка ще се възвърне към пътя на растежа”, убеден е Явор Николов.

Споделете ни във:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.