КриминалеНовини

Задържаха пишман крадци заради повреда в колата им

Тийнейджъри, отговорни за серия кражби на мобилни телефони, изложени за продажба в различни магазини в Пловдив, попаднаха в ареста, след като колата им аварирала край пътя.

Пишман апашите се суетели около колата, когато били забелязани от дежурни униформени полицаи на Районното управление в село Труд. До разплитане на случая, за който днес съобщиха от Областната дирекция на МВР в Пловдив, се стигнало в сряда вечерта.

Около 21.20 ч., на път от общинската мрежа, униформени забелязали аварирал лек автомобил, с който се придвижвали три момчета от София –  8 годишен и двама на 17 години. При проверката станало ясно, че всички те са неправоспособни, а колата е с регистрационни табели за друго МПС.

Тримата са задържани за срок до 24 часа.

При документиране на случая допълнително са събрани доказателства, че в продължителен период от време единият от непълнолетните е задигнал 7 мобилни телефона от търговски обекти в града.

По предварителни данни стойността на посегателствата възлиза над 18 000 лева.

С постановление на наблюдаващ прокурор от Районна прокуратура – Пловдив 17-годишният е привлечен като обвиняем и приведен в ареста за срок до 72 часа.

Снимката е илюстративна

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина