Спипаха 13-годишен с алкохол зад волана

Криминале Новини Темида

Той е заловен в 1.20 часа, след сигнал в полицията, че Опел Тигра се намира в нива

Под надзора на Районна прокуратура-Пловдив се извършва проверка

Под надзора на Районна прокуратура-Пловдив се извършва проверка за управление на лек автомобил от 13-годишно момче след употреба на алкохол.

На 21.07.2022 г., около 1,20 часа,  е бил получен сигнал в РУ – Раковски за това, че  лек автомобил, марка „Опел Тигра“, който се е движел в посока от гр. Раковски към с. Отец Кирилово, е излязъл извън пътното платно и се намира в близката нива. На място пристигнали полицейски екипи. Колата е била управлявана от 13-годишно момче. При извършен тест за алкохол с техническо средство „Алкотест Дрегер“, пробата отчела концентрация на алкохол в кръвта му от 1,42 промила.

Установено е, че преди да се качи в автомобила малолетният бил със свои връстници на спортно игрище в гр. Раковски, където употребили алкохол – бира. По-късно той се върнал в дома си, откъдето взел ключа от автомобила, ползван от майка му, привел го в движение и потеглил в посока към с. Отец Кирилово. По пътя изгубил контрол, напуснал пътното платно и навлязъл в близката нива. Детето не е пострадало.

Лицето е малолетно и не подлежи на наказателна отговорност. В хода на проверката е бил съставен акт на майката за извършено нарушение по Закона за движение по пътищата.  Регистрационните табели на автомобила са свалени след инцидента и той е дерегистриран.

Очаква се по-късно днес прокуратурата да направи изявление по случая.

Снимката е илюстративна/добрич+/

Споделете ни във:

1 thought on “Спипаха 13-годишен с алкохол зад волана

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.