HILLS OF ROCK апел на феновете: Не смесвайте саунда от сцените

Актуално Живот Култура Новини

Музиката е готина, организацията леко куца, отчитат феновете след първи ден на фестивала на Гребната база в Пловдив. Вижте какво може да бъде подобрено според тях

Градът под тепета е пълен с фенове на хубавата рок музика, които са дошли да се насладят на купона в трите фестивални дни заради дълго чакани на родна земя любими банди, след двегодишно затишие.

Ударно завръщане на най-големия рок фестивал в България HILLS OF ROCK Пловдив (ГАЛЕРИЯ) Тук може да видите още много снимки от уникалния първи ден на Hills of Rock – разбиващият музикален фестивал край стадион „Пловдив“.

Всичко това се случва за феновете, единодушни са и организаторите, и групите. От сутринта в Квартала на творческите индустрии HILLS OF ROCK е най-обсъжданата тема. Феновете споделят радостта от музиката и малките дразнения, с които са се сблъскали.

Всички са единодушни, че събитие от такъв мащаб изисква много сили и средства, и поставят добра оценка на феста, но споделят също така, че музиката е готина, а организацията леко куца.

Иван от Русе не е учуден, че е чакал 1,5 часа, за да влезе във фестивалната зона, но е учуден, че вътре няма къде да се измие и наплиска с вода. Същото е положението и на опашката за влизане.

Приятелят му Дани споделя, че комарите не са чак такъв проблем, когато идваш от Дунава. По думите му, край водни басейни случаят е почти неспасяем, колкото и да пръскаш.

Към обсъждането се присъединява и Гери, която също разбира, че местното ОП „Градини и паркове“ има затруднения да поддържа тревните площи. Всички са на мнение обаче, че тревата, макар и подстригана е твърде суха.

Феновете вкупом се жалват от единствената предлагана бира на феста, която по думите им е „разводнена масова марка“.

Въпреки многократното обявяване, че Hills of Rock е cashless събитие – означава, че пари в брой не се приемат на никой обект в зоната на фестивала, оказа се, че много хора от публиката все още не са разбрали.

Има пунктовете за зареждане на фестивални карти и гривни, където ще ви пояснят как да пазарувате. Имайте предвид, че можете да ВЪЗСТАНОВИТЕ неизползваните средства по вашата карта по всяко време и ДО ЕДИН ЧАС след края на ПОСЛЕДНОТО изпълнение във всеки от дните.

Фенове разказаха още пред медията ни, че в един момент в първата вечер са блокирали всички постерминали в търговската зона.

Hills of Rock: Пълен наръчник на феновете

Тук е мястото да напомним на всички, които не са се запознали с наръчника на феновете, който Под тепето приготви, да го направят.

Както и да отбележим, че точно зад фестивалната каса се намира обществена тоалетна за всички, които не могат да стискат на опашка и се нуждаят от освежаване.

Фестивалната публика отправя апел към организаторите да балансират звука от трите сцени, тъй като се преплита и пречи на цялостното изживяване.

Освен това феновете питат защо охраната не е реагирала, когато човек от публиката е запалил фойерверки на концерта на Slipknot.

Повечето от феновете сравняват организацията на Hills of Rock  с Мidalidare rock 2022, който се проведе миналата седмица и твърдят, че там нещата са били по-стиковани.

„Оставаш с впечатлението, че едното е организирано с повече алчност, а другото с повече любов“, обобщава Иван от Русе.

Във втория ден на сцените на Hills of rock излизa една от най-влиятелните групи в света – легендарните Mercyful fate, предвождани от King Diamond, Behemoth, Bury tomorrow, Majestica, Marco Mendoza, Baildsa и още дванайсет банди.

Снимки: Илиян Ружин, Орлин Николов, Десислава Цвяткова и Под тепето

Споделете ни във:

1 thought on “HILLS OF ROCK апел на феновете: Не смесвайте саунда от сцените

  1. Като цяло, организаторите на Хилса не е зле да отидат из Европа и да видят как се провеждат фестивали. Или най-малкото да отидат на Мидалидаре.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.