КриминалеНовини

Спецакция на полицията по пътищата в Пловдив

Масови нарушения на знаци и маркировка, неспазване на предимство за пешеходци и липса на колани

Стотици проверени автомобили и лица при специализирана акция по линия на пътната безопасност в града и областта

Близо 350 са проверените автомобили днес по т.нар „линеен подход“ от автопатрули на тринадесетте районни управления и секторите „Пътна полиция“ и „Специализирани полицейски сили“ на пловдивската дирекция на МВР. Акцията за повишаване безопасността на движението е проведена от 8 ч. до 11 ч., а в хода й служителите са снели самоличността на 432 водачи и пътници. Констатирани са общо 135 нарушения на пътните правила, съставени са 26 акта и 105 глоби с фиш.

Паралелна операция, но по метода „широкообхватен контрол“, през деня е осъществена от екипи на Трето РУ. В обхвата на проверките им на Карловско шосе  в Пловдив са влезли 93 МПС и 122 лица, а наложените административни санкции по Закона за движение по пътищата са общо 61.

Сред най-честите засечени нарушения са били неправилно движение по пътното платно и неспазване на пътни знаци и маркировка – 67 броя. Следва отнемане предимството на пешеходец  – 42 броя, не използване на обезопасителни колани или каски – 13 броя. В шест случая водачите са разговаряли по мобилен телефон без необходимото устройство, а в други 4 автомобилите са били технически неизправни.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Прочети също
Close
Back to top button
Изпрати новина