ГрадътИзпод тепетоКриминалеНовини

Разбиха домашна лаборатория за синтетична дрога в Пловдив

Спецакцията на криминалисти от Трето РУ е в резултат на упорита оперативна работа в рамките на няколко месеца. Осъществена е под надзора на Окръжна прокуратура – Пловдив. След анализ на събраните доказателства, уличаващи 25-годишен пловдивчанин в незаконно производство на високорискови вещества, преди дни униформените пристъпили към неговото задържане.

Младият мъж е хванат в жилището си в момент на приготвяне на синтетичен хашиш, а общото количество иззета готова субстанция е около 270 грама и 40 милилитра синтетичен канабиноид от нов вид, както и инструменти, уреди и различни вещества, използвани в т. нар. „готвене“ на дрогата.

В гориста местност в един от пловдивските квартали са открити и два тайника, където съхранявал около 1900 грама синтетичен канабиноид „butinaca“ и повече от 4 килограма органична гума, необходима за процеса на производство на синтетичния хашиш. Срещу 25-годишния е образувано досъдебно производство. С постановление на наблюдаващия окръжен прокурор той е привлечен като обвиняем и задържан за срок до 72 часа.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Прочети също
Close
Back to top button
Изпрати новина