КриминалеНовини

Полицията намери 600 кг сирене с изтекъл срок на годност в склад за търговия на едро в Пловдив

Справка сочи, че това не е първото нарушение за търговеца на едро

През 2019-а той е глобяван за същото нарушение

Във връзка със заповед на Директора на ОД на МВР Пловдив служители на отдел „Икономическа полиция“ и други контролни органи започнаха проверки на търговски обекти за пресичането на престъпления и административни нарушения при производството и търговията с хранителни стоки, плодове и зеленчуци.

По време на специализирана акция, извършена съвместно със служители на Областна дирекция за безопасност на храните – Пловдив на 19 януари са проверени складове за търговия на едро с млечни продукти. В един от обектите, находящ се в областния град, е установено наличието на около 600 кг сирене с изтекъл срок на годност.

Сиренето е било предназначено за продажба в търговската мрежа. Справка сочи, че това не е първото нарушение за търговеца на едро. През 2019 година в склада на същата фирма служители на икономическа полиция са намерили и друг вид млечни продукти с изтекъл срок на годност. Тогава търговецът отново е бил санкциониран.

Въпросните стоки са възбранени и подлежат на унищожаване, като на управителя на дружеството ще бъде съставен акт за нарушението.

Съвместната акция, провеждана на територията, обслужвана от ОД на МВР – Пловдив продължава, като в хода и ще бъдат проверявани и търговци, и производители на хранителни стоки.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Прочети също
Close
Back to top button
Изпрати новина