АктуалноКриминалеНовиниТемида

МВР: Няма политически арести в Стамболийски

Не може да става дума за политическа поръчка спрямо кмета на Стамболийски Георги Мараджиев. Това заяви шефът на областната дирекция на МВР в Пловдив Васил Костадинов. Според него няма никакъв политически мотив спрямо Мараджиев.

По думите на Костадинов от 13-ти септември тази година МВР и Окръжна прокуратура си сътрудничат и са набелязани конкретни дейности по темата след множество съвещания.

Шефът на ОД на МВР Пловдив съобщи още ,че е образувано следствено дело, по което работят следователи, понеже кметовете, „като отделна категория длъжности лица се разследват по този начин”.

Костадинов подчерта, че не може да става дума за политически арест, а за акции в отдалечени от Пловдив региони, които нямат връзка с Георги Мараджиев. По думите му в обхвата на акциите могат да попаднат и други кметове.

Към момента няма повдигнато обвинение спрямо кмета на Стамболийски. Той не е задържан. Георги Мараджиев е бил разпитан само в качеството му на свидетел, след полицейска операция вчера, когато бяха претърсени няколко адреса, сред които кабинети в общината и семейната фабрика на Мараджиев.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина