КриминалеНовини

Мъж уби и разчлени свой познат заради кражба на часовник

Осъждан за средна телесна повреда 77-годишен мъж е задържан и обвинен за убийството на К.С., на 58 г,. от село Новачене. Това съобщи на брифинг административният ръководител на Окръжна прокуратура-София Наталия Николова на брифинг по повод убийството в района на с. Новачене, община Ботевград, предава Vesti.bg

В брифинга участваха още директорът на Областната дирекция на МВР-София старши комисар Тихомир Ценов и главен инспектор Михаил Наумов, началник на сектор „Престъпления срещу личността“ в Главната дирекция „Национална полиция“.

Тялото на убития е разчленено и изгорено. Мотивът, според разследващите, е скарване между двамата заради часовник, собственост на обвиняемия, като имало и полицейска намеса за разрешаване на спора относно кражбата му, обясни прокурор Николова.

Прокуратурата ще поиска задържане под стража на мъжа, на когото е повдигнато обвинение.

Ръководителят на Окръжна прокуратура – София разказа още, че двамата мъже са се познавали, често са контактували и употребявали алкохол. Убийството е извършено в село Новачене, в къща с огромен двор в края на селото, ползвана от обвиняемия. В двора е намерено огнище, а в пепелта са открити и иззети над 20 костици с различна форма и размер от 1 до 10 см, за които е доказано, че са човешки. Във високата трева наблизо също са открити силно обгорени костици и брадва, като експертиза е доказала, че по нея има кръв, която принадлежи на убития. Следи от кръв са открити и вътре в къщата.

До момента по разследването са извършени четири огледа, две претърсвания и изземвания, разпитани са около 15 свидетели и са назначени около 10 експертизи. Работата по случая продължава.

Прокурор Наталия Николова каза още, че обвиняемият не се признава за виновен и не дава обяснения. Тя уточни, че ще му бъде назначена съдебно-психологична и психиатрична експертиза.

В рамките на един ден е разкрито това тежко престъпление, каза старши комисар Тихомир Ценов. Той посочи, че сигналът за изчезналия мъж е подаден на 14 май сутринта от неговия син.

В хода на разследването е придобита информация за приятелството между жертвата и извършителя, както и че жертвата е била забелязана в събота в селото. Граждани са съобщили на МВР за паленето на голям огън по време на проливен дъжд, добави Ценов, което довело и до съответните полицейски действия. Убитият е водил скитнически начин на живот и са го познавали всички от с. Новачене.

Главен инспектор Михаил Наумов от Главната дирекция „Национална полиция“ благодари на професионалната работа на полицейските служители при разкриването на убийството.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина