КриминалеНовини

Икономическа полиция удари магазини в Сопот и Калояново

Множество стоки със знаците на защитени търговски марки са иззети от търговските обекти, а срещу собствениците се водят досъдебни производства

При спецакция служители от група „Икономическа полиция“ към РУ-Карлово открили в търговски обект в град Сопот около 290 артикула – якета, спортни дрехи и екипи, блузи, чорапи, обувки и раници, които се предлагали за продажба без съгласието на правопритежателите. Неистинските стоки са иззети, а срещу собственика на магазина е образувано досъдебно производство по чл. 172б от НК.  

В същото време хисарски полицаи конфискуваха спортни комплекти, якета и чанти, имитиращи световно известни търговски марки. При спецакцията за пресичане на престъпленията против интелектуалната собственост вчера униформените предприели проверка в магазин в село Калояново. Намерени и иззети са общо 50 артикули с лого и означения, валидно защитени от притежателите на съответните търговски марки, без собствениците на обекта да притежават право за разпространението им. По случая е образувано досъдебно производство по чл. 172 б, ал. 1 от НК.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина