КриминалеНовини

Двама са задържани за трафик на мигранти с линейка край Труд

31-годишен мъж и 29-годишна жена бяха привлечени като обвиняеми за трафик на мигранти с линейка. Районна прокуратура-Пловдив привлече като обвиняеми Д.Г. и М.М. за това, че на вчера в село Труд край Пловдив противозаконно са подпомогнали 23 мъже от Афганистан да преминават през страната в нарушение на закона. Деянието е извършено чрез използване на специален автомобил – линейка, марка „Форд Транзит“.

Д.Г. е привлечен като обвиняем и за това, че на 22.04.2023 г. в землището на с. Войводиново, на автомагистрала „Тракия“, км 132, в посока към гр. София, противозаконно е пречил на полицейски служители да изпълнят задълженията си по извършване на проверка като не е спрял на подадени сигнали – с ръка, светлинен и звуков, и предприел активно бягство чрез увеличаване на скоростта на движение на линейката.

По делото е установено, че полицейските служители подали сигнал за спиране на линейката в района на автомагистрала „Тракия“, в землището на с. Войводиново. Специалният автомобил е пътувал в посока към София. Водачът не се подчинил, вследствие на което е предприето преследване. Д.Г. е влязъл в с. Труд, където спрял автомобила в централната част и заедно с М.М.  се опитали да избягат, но са били задържани от служители на ОД на МВР – Пловдив в района на кметството. Установено е, че мигрантите се качили в линейката в района Стара Загора. Те е трябвало да стигнат до София, а след това до Сърбия. Влезли са от Турция в България през „зелена“ граница.

Д.Г. и М.М. са задържани за срок до 72 часа с постановление на прокурор от Районна прокуратура–Пловдив. Афганистанските граждани са били разпитани като свидетели и впоследствие настанени в Миграционен център в гр. Любимец. Те са в добро здравословно състояние.

Действията по разследването продължават.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина