ГрадътКриминалеНовиниТемида

Детето от Болярино се е самонаранило – ВИДЕО

Спрямо момиченцето не е било упражнено физическо насилие, не е била отвлечена

Окръжна прокуратура-Пловдив осъществява ръководство и наблюдение върху досъдебно производство, водено за отвличане на 12-годишната Р.А., от сирийски произход.

По делото до момента са разпитани всички лица, за които е преценено, че са съпричастни към предмета на разследването, извършени са два огледа на местопроизшествие, проведен е следствен експеримент, назначени са две експертизи, чието заключение са очаква в кратък срок.

Към настоящия момент, съобразно събраните по делото доказателства, водещата версия на разследващия екип е, че спрямо малолетната Р.А. не е било упражнено физическо насилие, както и че същата не е била отвлечена. Констатираните при извършената съдебномедицинска експертиза наранявания по челото и на една от ръцете, съобразно дадените от самата Р.А. показания, в това число и пред съдия, са в резултат от нейни самостоятелни действия.

Разследването по случая продължава под надзора на Окръжна прокуратура – Пловдив.

Подробности по случая бяха изнесени днес на съвместен брифинг на Окръжна прокуратура-Пловдив и ОД на МВР-Пловдив. В него участваха Ваня Христева, окръжен прокурор, ст. комисар Васил Костадинов, директор на ОД на МВР – Пловдив и Костадин Паскалев, наблюдаващ прокурор от Окръжна прокуратура-Пловдив.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина