Безакцизен тютюн и 3 700 къса цигари са иззети от служителите на Първо РУ при акция по линия битова престъпност 

Криминале Новини

Има четирима задържани

Специализираната полицейска операция за обезпечаване на обществения ред, сигурност, безопасност на движението и противодействие на битовата престъпност се проведена на 24 септември на територията, обслужвана от Първо районно управление – Пловдив. В хода на акцията са извършени проверки на имоти в град Куклен и селата Брестник, Белащица, Марково и  Първенец.

В резултат са образувани 2 бързи производства и 7 проверки по заявителски материали, като задържани от органите на МВР са общо 4 лица.  Иззети са  3 700 къса цигари и близо 2 кг тютюн.

3 400 къса саморъчно свити цигари са открити  в жилищна  постройка в гр. Куклен, стопанисвана от 58-годишна жителка на населеното място. Останалото количество безакцизна стока – цигарени късове и тютюнева листна маса са иззети от жилищата на 65-годишен мъж от Първенец, 33-годишен жител на Куклен.

Саморъчно свити цигари в по-малки количества са открити и иззети и от други имоти в населените места, стопанисвани от три жени.

20 литра безцветна течност с мирис на спирт е била складирана в избено помещение на вила в село Белащица, собственост на 41-годишна жена. По случая е започната проверка с оглед събиране на данни за извършено престъпление по чл. 234 ал.1 от НК.

В хода на акцията служители на районното управление са установени и други нарушения, за които е взето е взето административно отношение. Съставени са 17 акта по Закона за движение по пътищата, 4 акта по Закона за гражданската регистрация, 6 акта по наредба на Община Родопи, както и 33 броя глоби по фиш.

Споделете ни във:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.