154 акта за неизползване на колан са съставени само за 4 часа при проверки на полицията в Пловдив

Криминале Новини

Полицията продължава с активния контрол върху всички участници в пътното движение. Полицейска операция с акцент контрол над водачи и пътници на МПС по спазване на правилата за използване на обезопасителни колани и системи се проведе в рамките на днешния ден. Участие в акцията взеха 126 униформени служители на пловдивската областна дирекция.

В рамките на 4 часа са извършени 1138 проверки на водачи и пътници. Констатирани са 315 нарушения по ЗДвП и е образувано едно досъдебно производство за управление на МПС под въздействието на алкохол. С техническо средство е отчетено, че мъж от гр Раковски е управлявал автомобила си след употреба на 1.78 промила.

За установени административни нарушения служителите на реда са съставили 168 акта и 119 глоби по фиш. В хода на работа е установен водач, управлявал нерегистрирано МПС, като за нарушението по ЗдвП е съставен акт, а 154 лица са санкционирани за неизползване на обезопасителен колан.

15 са водачите, използвали мобилен телефон по време на управление на МПС, а в 6 от случаите правилните автомобили са били с техническа неизправност. 16 от шофьорите са санкционирани за нередовни пътни документи, а при 5 от проверените лица зад волна е приложена принудителна административна мярка- временно отнемане на шофьорските книжки, поради неплатени глоби за предишни нарушения, извършени от водачите. Само трима от пътниците в проверените автомобили са били без поставен обезопаситен колан.

По време на акцията са връчени 89 електронни фиша на водачи и пътници за вече извършени от тях нарушения.

Споделете ни във:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.