АктуалноБългарияВластИзбориНовини

Нинова: Ще го държим мандата разумно

Тази седмица ще се свика Националният съвет на червената партия

Мислим, че все още има шанс за съставяне на правителство, обяви лидерът на БСП Корнелия Нинова, пише БНР. Президентът Румен Радев връчи на социалистическата партия третия проучвателен мандат за съставяне на правителство днес. Той посрещна Нинова с букет червени рози, тъй като днес е нейният рожден ден. Тя на свой ред го почерпи с кутия бонбони.

„Трудно ще бъде, но не е невъзможно. Трябва да опитаме“, настоя Нинова и добави, че ще направят всичко необходимо за реализиране на третия мандат.

„Ще поканим всички партии и лидери, да търсим онова, което ни събира – инфлация, цени, доходи, Планът за възстановяваме и устойчивост… Има спешни неща, които трябва да свършим, не да се далим“, посочи Корнелия Нинова.

„Четири стъпки предвиждаме. Всички си даваме сметки, че първият не успя, вторият мандат също не успя. Трудно ще е, но трябва да опитаме“, настоя още веднъж тя.

По думите й тази седмица ще се свика Националният съвет на червената партия и тогава ще се реши за срещите с останалите партии в парламента, но лично тя иска те да са с всички партии в 48-ото Народно събрание.

„На тази среща ще се изясни искаме ли да има правителство или се играят игрички да се прехвърля горещия картоф, за да не се понесе отговорност за предсрочни избори“, обясни соцлидерката и поясни, че срещата ще бъде с председателите на партиите, а не на парламентарните групи.

„Ще го държим мандата разумно, но ако решим да правим кабинет – ще ни трябва повече време, за политики, състав. Но ако на лидерската среща видим, че няма съгласие, ще го върнем“, обяви още лидерът на БСП.

Корнелия Нинова посочи, че от БСП в момента се изисква висока отговорност.

„Готови сме да работим и да разговаряме“, настоя Нинова и посочи, че има основателни критики към служебния кабинет и нямат никакво намерение да продължават политиките, които то е осъществявало.

„Нямаме никакво намерение да продължаваме тази политика. Не смятам, че едно редовно правителство трябва да следва политиките на служебния кабинет, това е необяснимо“, категорична бе червеният лидер.

Снимка БГНЕС/Надежда Пеева

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина