ИзбориНовини

Кандидати от ГЕРБ присъстваха на откриването на Народен събор

Кандидати за народни представители от листата на ГЕРБ-СДС в 16-ти МИР присъстваха на откриването на Народен събор Пловдив.

Началото на деветото издание на събитието в парк „Лаута“ даде кметът на Пловдив и областен координатор на партията в града Костадин Димитров.

„Това е празник на българския дух. Съборът тази година ще приеме над 4500 участници, което го прави един от най-мащабните в страната ни. Най-голямото богатство сте вие, гостите на събора. За вас организаторите от „Ясмина“ със съдействието на Община Пловдив са подготвили богата програма“, заяви кметът на Пловдив Костадин Димитров. Неговото ръководство и неуморна работа са в основата на успеха на Народен събор Пловдив и за превръщането му в истински културен фестивал, подчертаха присъстващите.

„Тази година събитието се очаква да приеме десетки хиляди гости и хиляди участници и заедно да се насладим на българския фолклор, традиция култура и бит. Ние, българите, има с какво да се гордеем“, заяви кметът на „Тракия“ Георги Гатев.

Професор Даниела Дженева, която е главен художествен ръководител на ансамбъл „Тракия“, сподели задоволството си от факта, че все повече хора в последните години преоткриват родния фолклор.

„Като човек, свързал  живота си с културата, съм отдадена на каузата за защита и популяризиране на автентичния фолклор и изкуство. Фактът, че виждам толкова много публика тук е още едно потвърждение, че българите са здраво свързани с корените си“, подчерта професор Даниела Дженева. 

Народен събор Пловдив продължава до неделя, а в афиша му са включени изпълнения на обичани народни певци и ансамбли, базар на произведения на занаятите, вкусна храна и много забавления.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

5 коментари

  1. Добре бе. ама тия мераклии за депутати от ГЕРБ, ако живеят в Пловдив не ги ли е срам да гледат хората в очите и да агитират хората да гласуват за партията която съсипа града. То бива наглост, ама чак до там не бива.

  2. Те хубаво присъстват,ама събора се прави с общински пари/ тоест нашите/.
    Защо ще финансираме предизборната кампания на герб.Аман от евтин политически пиар. Вземете оправете дупките,организирайте движението в града,регулирайте сфетофарите,изчистете боклуците,окосете тревата,сложете указатели табели в парковете и да не изброявам,какво още и тогава ходете по събори. НИКОЙ НЕ ВИ ВЯРВА.Само тези,които бъркат в общинската каца с мед.

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина