Президентът връчва третия мандат на БСП днес

Избори 2021 Новини
Корнелия Нинова

След като „Продължаваме програмата“ и ГЕРБ върнаха мандата на президента, днес  Румен Радев ще връчи последния третия проучвателен мандат за съставяне на правителство. Заявка за готовност да съставят кабинет дадоха от БСП, „Демократична България” и „Има такъв народ”. БСП ще получи мандата и ще има седмица, за да посочи кандидат за министър-председател. Очакванията са, че той ще бъде от коалиционния партньор на социалистите от „Продължаваме промяната“.

„Бихме разговаряли с партньорите ни от досегашната четворна коалиция. Основата на тези разговори трябва да бъде програмата, която изработихме преди седмица – „Продължаваме Промяната“, „БСП за България“ и „Демократична България“, каза Корнелия Нинова.

Тя отново заяви, че от БСП не биха преговаряли с ГЕРБ и ДПС и посочи, че БСП  предпочита политически пред експертен кабинет, защото това означава ясно носене на политическа отговорност.

По думите на премиера в оставка Кирил Петков, „Продължаваме Промяната“ ще бъдат максимално диалогични и ще направят всичко възможно България да има работещи парламент и правителство. Неговото мнение е, че политическата криза трябва да бъде избегната на всяка цена.

„Единствената цена, която не сме готови да платим, е да дадем обществените средства на шепа хора, които реално да ограбят населението“, заяви Петков.

Източник: offnews.bg

 

Споделете ни във:

1 thought on “Президентът връчва третия мандат на БСП днес

  1. Я се решете. Продължаваме програмата ли е или продължаваме промяната? Или пък продължаваме измяната

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.