Митрофанова иска да се закрие посолството ни в Москва

Избори 2021 Новини
Елеонора Митрофанова

Отговорността щяла да е на Кирил Петков

 

Митрофанова заяви, че възнамерява да повдигне пред ръководството на Русия въпроса за закриването на посолството на Русия в България

Посланикът на Русия Елеонора Митрофанова не се отказва от ултиматума си, който изтече в 12 часа днес, пише offnews.bg. Във фейсбук профила на посолството тя заяви, че „възнамерява“ да повдигне пред ръководството на Русия въпроса за закриването на посолството на Русия в България, което ще доведе до закриване на българската мисия в Москва. Отговорността щяла да е на Кирил Петков.

До ултиматума се стигна след като правителството в оставка поиска 70 дипломати и сътрудници в Руското посолство в София да напуснат страната. Причините за исканата екстрадация са две. Част от тях са уличени в дейност, която е заплаха за националната сигурност. Друга част трябва да напуснат, заради принципа на реципрочност, тоест руските дипломати, да са толкова, колкото са българските в Москва.

Ето и публикацията и:

Уважаеми граждани на България,
За съжаление, нашето обръщане към Министерството на външните работи на Република България беше игнорирано. Във връзка с това възнамерявам безотлагателно да повдигна пред ръководството на моята страна въпроса за закриването на Посолството на Русия в България, което неизбежно ще доведе до закриване на българската дипломатическа мисия в Москва.
Отговорността за по-нататъшните тежки последици на тази стъпка е изцяло върху правителството на Кирил Петков.

Споделете ни във:

3 thoughts on “Митрофанова иска да се закрие посолството ни в Москва

  1. На нежните раменца на културното = таквази ТЕШКА ОДГОВОРНОС, майно льо…!!!

  2. Въх, остана’аме си с Почетния КОНСУЛ на СССР Ге. ГЕРГОВ и с българоСъветския МУТРО’ПОЛИТ’ик Миколай-Герголюб БАРЕТОВ (със злия поглед, с ролекса и с лимузина с пожарникарска сигнализация) от *р*вославната Гундяева Секта като ВЪРХОВНИ ДИПЛОМАТИ…

  3. Митрофанова да закрие посолството ни в Москва,после да натовари всички пияни руснаци от Поморие,несебър,Влас на бързия влак и путин да си ги прибере.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.