Йовковата творба „Песента на колелетата“ и „Смисълът на благодеянието“ на матурата по БЕЛ за 12-ти клас

Градът Изпод тепето Новини

4517 зрелостници от Пловдив и областта бяха допуснати до матурата

„Смисълът на благодеянието“ – върху тази тема от откъс на „Песента на колелетата“ на Йордан Йовков разсъждаваха абитуриентине на днешния държавен зрелостен изпит по Български език и литература. Учениците трябваше да напишат аргументативен текст, като избираха между есе и интерпретативно съчинение.

4517 зрелостници от Пловдив и областта бяха допуснати до матурата. Тя се проведе в 494 зали на 63 училища на територията на общината. 1559 квестори се грижеха за реда в изпитните сгради.

Четирима карантинирани зрелостници от Карлово имаха възможност да положат изпита. Предстои от РУО да съобщят има ли преписващи или неявили се на матурата по БЕЛ в града и областта.

45 924 зрелостници се явиха на днешната матура, която се проведе в 750 училища в страната. Двама дванадесетокласници – по един в Ямбол и един в Самоков, бяха отстранени заради ползване на мобилни устройства. В София трима се явиха без документи за самоличност, но след допълнителна проверка бяха допуснати до изпит. Осем карантинирани зрелостници от различни градове на страната имаха възможност да положат изпита. Само двама болни от COVID-19 ще трябва да се явят на матура по български език и литература на 26 август т.г.

Припомняме, че за първи път беше организирано видеонаблюдение във всички регионални управления на образованието, а не само в МОН.

Споделете ни във:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.