XII Международен фестивал „Дни на музиката в Балабановата къща“ се открива тази вечер

Градът Култура Новини

„През 2020 това беше фестивалът, който пръв отвори врати в България в безпрецедентна ситуация на световна пандемия! През всичките години досега не си спомням да сме имали по-трудни и изстрадани издания като двете миналата година и в същото време да сме се радвали на такова удовлетворение от работата си! Някой път ще опиша онова, през което преминахме – случващото се около всеки концерт беше достойно за роман. Истинското щастие и сълзите от радост в очите на музикантите и публиката – ето защо си струва да се борим всички, които се намираме на това толкова трудно и в същото време толкова красиво поле – Изкуството!“, каза Мила Павлова- артистичен директор и двигател на фестивала по време на състоялата се днес в Дома на културата пресконференция за представяне на програмата.

В нея участваха четирима знаменити български оперни певци – Божидар Божкилов – бас, Виолета Радомирска – мецосопран, Михаил Михайлов – тенор, Стефани Кръстева – сопран,  Боряна Ламбрева – клавирен съпровод, Нина Димовска – началник-отдел „Култура, археология и културно наследство“ на община Пловдив и Димитър Манев – почетен президент на Фестивала.

XII Международен фестивал „Дни на музиката в Балабановата къща“ се открива тази вечер – 19 май, в 18.30 ч. в Балабановата къща с един изключителен концерт.

Още по темата вижте в Капана.

Пълна програма за пролетното издание:
Билети в мрежата на Ивентим.бг и на място преди концертите.
Споделете ни във:

1 thought on “XII Международен фестивал „Дни на музиката в Балабановата къща“ се открива тази вечер

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.