ГрадътИзпод тепетоКултураМненияНовини

World Taekwondo със зрелищно шоу на Античния театър

10 български състезатели се включват в световния демонстрационен отбор

На 3 август на Античния театър ще се качат 25 професионални състезатели по таекуондо, които пристигат специално в града на тепетата, за да покажат зрелищна демонстрация на корейското бойно изкуство.

Демонстративният отбор на World Taekwondo е част от посланиците на този вид спорт по света. За пръв път към него се присъединяват и 10 български състезателя, които ще видим на уникалното събитие. Треньор на българския отбор е Стамен Захариев, а на корейския Ил Хан На.

По време на шоуто професионалистите ще покажат различни акробатични техники, също и т.нар. сценичен бой. Събитието е с вход свободен и започва от 20 часа. Специален негов гост ще бъде и председателят на Световната федерация по Олимпийско таекуондо д-р Чънгуон Чо.

Поводът за посещението са двете световни първенства по таекуондо – за кадети и за юноши и девойки, които започват от утре в София. В продължение на 10 дни над 3000 състезатели ще мерят сили за шампионската титла.

Тимът на World Taekwondo е съставен от професионални състезатели по таекуондо, които смаяха американската публика и със „златен бутон“ станаха финалисти в американския формат на „Got Talent“. Отборът е съставен от избрани в жестоката конкуренция на милиони спортисти в Южна Корея, където таекуондо е национален спорт, историческо наследство и забележителност.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина