Всички кандидат-студенти с максимален бал вече са първокурсници в УХТ

Градът Изпод тепето Новини
УХТ

Интересът към различните специалности във висшето училище е приблизително еднакъв

 

Всички 16 приети с максимален бал от 24 точки кандидат-студенти са предпочели да продължат образованието си в Университета по хранителни технологии в Пловдив и са се записали след първо класиране.

Резултатите от кампанията до момента сочат, че интересът към различните специалности във висшето училище е приблизително еднакъв, заяви зам.-ректорът по учебна дейност и академичен състав доц. д-р Христо Спасов.

Тази вечер или най-късно в събота, на 9 юли 2022 г., ще бъде готово второто класиране, което също може да бъде видяно на сайта. В него ще бъдат взети предвид желанията на кандидат-студентите за прекласиране в други специалности, където има свободни места, заяви зам.-ректорът.

Продължава online приемът на документи за незапълнените места в различните специалности, които основно са в Технологичен и в Технически факултет на УХТ.

От ръководството припомниха, че специалностите „Машини и апарати за хранителната и вкусова промишленост“ и „Топлотехника“ са включени в списъка на защитените специалности от Закона за висшето образование. Очаква се Министерският съвет със свое постановление да освободи приетите през учебната 2022/2023 г. студенти от такси за целия период на обучението.

Споделете ни във:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.