ВАС спря строителството на Втори гребен канал и зоопарка за неопределено време

Градът

Върховният съд върна делото за преразглеждане

Върховният административен съд спря за неопределено време изграждането на Втори гребен канал и зоологическа градина. ВАС върна делото, заведено по жалба на природозащитници, за преразглеждане на предна инстанция. Така амбициите на общината за изграждане на дублиращ канал и супер модерен зоопарк засега няма да се реализират. Върховните съдии отмениха определението на Административния съд, което даде право на общината да строи в парк Отдих и култура без екологична оценка за изменение на Общия устройствен план. Според ВАС това е пропуск от страна на предната инстанция и делото трябва да се преразгледа. То е по жалба на няколко еко сдружения, според които изменението на устройствения план с цел да бъдат вкарани багерите в зелената зона е незаконно, тъй като допуска 80 процента застрояване на парка и района на Гребната. Кметът заяви пред журналисти днес, че яростта на природозащитниците е политическа.

Споделете ни във:

11 thoughts on “ВАС спря строителството на Втори гребен канал и зоопарка за неопределено време

 1. Няма нищо страшно!Индж.Тотев ще ги материализира през втория и третия си мандати!Хвала!

 2. Без задължителна по закон екологична оценка и яснота точно колко гора ще се унищожи – правилен ход! Браво на ВАС. Нямам против зооградината и искам да има световни по гребане, но не за сметка на унищожен парк в град, в който вече зелените площи са под минимума и се тровим от това. А преди време имаше показани/обсъждани къде-къде по-щадящи проекти, коеито заради невъзможността за крадене и сходни интереси (според мен) бяха стопирани.

 3. Състоянието на гребната в момента не е никак розово. За кво не инвестират в обновяване на сегашната?
  Затварят животни в клетка, хванали шимпанзе да ѝм прави големи пари… абсурдно. Зоопарка по принцип е ужасно жестоко и тъпо нещо. Всеки, който е бил в сегашния е видял колко са изнасилени всички животни.

  Радвам се, че са го спряли тоя шибан проект и вярвам, че няма да бъде построена подобна изродщина.

 4. „До кога ще ще мъчиш децата ни, Сербезов? Ти деца нямаш ли? Сигурно нямаш. На нашите деца ще обясняваме, че заради чичко Сербезов няма да ги водим в Зоологическа градина!“

 5. еййййй…. оревахте Света : „платен“ неплатен „купен“ „продажник“ … естествено, че ще има платени всякакви, нали сме хора… повече пари се дават да се осира с пропаганда нещо хубаво отколкото да се сере върху сраното ! Еколог и ‘еко’ са начин на мислене, Овци, как не го разбрахте! Могат да се изпишат и кажат хиляди политически глупости из медиите->истината си остава една!

 6. Спрян бил строежът на 2ри канал и зоопарк за НЕОПРЕДЕЛЕНО време.Значи все пак ще се поднови този строеж?!Интересно ми е,ако се наложи да го стопират цялото нещо, недай си Боже, какво ще стане тагава.Ще оставят всичко там така, пазно и голо ли? Еколози, хубаво правите, ама понякога изобщо не мислите.
  2019 идва, столица на културата за Европа е Пловдив,искат да направят страхотна зоологическа и втори гребен канал(все хубави неща),НЕКА ГИ НАПРАВЯТ!

 7. Зелената мафия, искат да съсипят града. Не успяха с градската градинаа, но сегаа….

 8. Кмета просто да замълчи….
  На Калпав коч и руното му пречи…..

  Един канал-комарник е достатъчен на града. Не стига че него не може да опази, съхрани и гражданите от комари да защити, тръгнал и втори канал да прави….
  Да не говорим пък за зоолигическата градина…. Там пък е мазало….
  ама така е когато се харчат НАШИте пари.
  Или се взимат заеми, а кои и как ще връща – то се не знае.
  Въпроса е усвояването.

 9. Алчността на платените еколози няма край. До кога ще ще мъчиш децата ни, Сербезов? Ти деца нямаш ли? Сигурно нямаш. На нашите деца ще обясняваме, че заради чичко Сербезов няма да ги водим в Зоологическа градина!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.