ГрадътНовини

Три залесителни акции в район „Северен”

Три залесителни акции се проведоха в район „Северен”. В инициативите се включиха служители от районната администрация и представители на ОП „Градини и паркове“.

В двора на санирания филиал на ДГ „Захарно петле”, намиращ се на адрес ул. „Генерал Кутузов” № 4, с участието на ръководството на детското заведение, бяха засадени 4 бели бора и 100 броя храсти Лигуструм.Така малчуганите ще разполагат с едно по-сенчесто, зелено и красиво място за игри и забавления.

С 6 чинара, 10 вечнозелени магнолии и 2 бели бора бе обогатена зеленината в парк „Сърнена гора” в близост до наскоро реновираната детска площадка.По желание на много родители с малки деца, както и на възрастни хора, които го посещават често, се работи за подобряване на условията за почивка и по-чист въздух в парка.

Третата залесителна акция за деня се осъществи в зелената площ, намираща се срещу булевард „Марица“ от №51 до №53.Там бяха засадени 3 чинара и 2 вечнозелени магнолии.

„Наш основен приоритет е подобряване на зелената система на „Северен”.Стремим се да удовлетворяваме желанията на гражданите, като облагородяваме с подходящи дървесни видове  различни места в района”, каза кметът Стоян Алексиев.

 

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Прочети също
Close
Back to top button
Изпрати новина