Намалят данък МПС

Градът

Намалението на ставките е до 13% за масовите автомобили и 12% за товарните

Абсолютно единодушно гласуваха всички общински съветници днес по въпроса: „Да се намали ли данъкът на превозните средства в Пловдив?“ Общото мнение гласува ЗА и съвсем скоро ставките за пловдивчани ще паднат с няколко процента надолу за най-масовите автомобили.

Преди, обаче, общинските съветници да подкрепят решението на кмета, имаше няколко други предложения, идващи от Съюз за Пловдив и Патриотичния фронт. Съюзът предложи ставките на МПС-тата да се изравнят с тези в столицата. Това обаче бързо беше отхвърлено, тъй като по този начин ще зейне огромна дупка от 1.7 млн. лв. в общинската хазна, която няма как да се запълни. От Патриотичния фронт изказаха мнение, че с увеличаване цената на Синята зона на 1.50 лв., не само средствата ще бъдат компенсирани, но и ще надхвърлят събраната сума от изминалата година. Това породи известни спорове в залата, но въпреки това предложението на Тотев бързо бе прието с пълно единодушие.

Уточняваме, че предложението на градоначалника е ставката за различните класове автомобили да бъде намалена с различна процентна стойност, т.е. намалението ще засегне собствениците на автомобили до 55 KW, чиито данък ще бъде намален с 9%, следващият клас МПС-та от 55 до 74 KW ще плащат с 10% по-малко, а за последния клас от 74 до 110 KW намалението на данъка е най-голямо и то се равнява на 13%. При товарните автомобили ставката пада с 12%, а за най-ниския и най-високия класове автомобили – до 37 KW и над 110 KW промяна няма да има.

 

Споделете ни във:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.