АктуалноГрадътИзпод тепетоНовини

Шофьор с 3,31 промила алкохол помете жена в Пловдив

Зрители сигнализираха за потресаваща катастрофа в центъра на Пловдив. Те изпратиха и кадри на инцидента, който се случва на паркинга пред ресторант. Джип блъска друг спрял автомобил като помита и жена, която се оказва затисната, пише Vesti.bg. Шофьорът по думите им е бил мъртвопиян и е отказал да бъде тестван за употреба на наркотични вещества, а също и да даде кръв за химически анализ. Оказа се, че дрегерът е отчел 3.31 промила алкохол в издишания въздух.

Водачът се оказа известен рокер Иван Райчинов с прякор Иван Капитана, ръководител на един от рокерските клубове в града. Вчера следобед съдът обаче го пусна на свобода без да му налага никаква мярка за неотклонение. Пострадалата жена е настанена в клиниката по „Неврохирургия” в УМБАЛ „Свети Георги” в Пловдив.

„Майка ми беше оперирана. Според лекарите интервенцията е била успешна и състоянието ѝ в момента е стабилно. Тя има счупен прешлен, контузии на раменния пояс, мишницата, травми на корема и долната част на гърба и таза, както и контузия на гръдния кош. Според медиците това е средна телесна повреда. Днес имаме среща и със съдебен лекар, който ще опише травмите ѝ”.

Това заяви в ефира на „Здравей, България” синът на пострадалата жена Габриел Карашлиев, който е станал свидетел на случилото се.

По думите му семейството му празнувало кръщенето на сина му.

„Ние бяхме доста хора. Имаше и доста деца на празника. След края на празненството майка ми беше застанала на задната врата на колата ни и си сменяше обувките. В този момент водачът дава заден ход с мръсна газ и я притиска към вратата, от което са и нейните травми”, разказа той.

И допълни: „Доколкото видях водачът беше изваден от колата. Беше във видимо нетрезво състояние. На място беше тестван и дрегерът отчете 3,31 промила алкохол. Никога не съм виждал шофьора”.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

2 коментари

  1. Така е в милицейско- болшевишката кочина,, няма да си оставим ‘ нашите другари’ в калта я… Закривай Бантустан.

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина