РТВЦ – Пловдив стана на 50 години

Градът Култура Новини

Поколения пловдивски телевизионери се събраха на откриването на изложба по случай юбилея – ГАЛЕРИЯ

В Цар Симеоновата градина от днес пловдивчани и гости на града могат да разгледат нова изложба от паметни фотографии, посветени на 50 годишнината от създаването на Телевизионния център в Пловдив.

В експозицията са включени материали от архива на първата извънстолична телевизия, от Държавен архив – Пловдив и НБ „Иван Вазов“.

Най-съществената част от подбора на снимковия материал е предоставен от дългогодишните телевизионни оператори Петко Шойлеков, Тодор Даскалов, журналистите Пепа Славчева, Наско Начев, режисьора Варта Марукян.

Събитието е част поредицата инициативи, с които през настоящата година БНТ Пловдив отбелязва половин вековния си юбилей. Реализира се с изключителната подкрепа на Община Пловдив – отдел „Култура, археология и културно наследство“.

Престои старта и на нова поредица „Открий Пловдив“ на 6-ти септември, която в рамките на 5- минутни филмчета ще разказва какъв невероятен град е Пловдив и защо. Поредицата се осъществява отново с финансовата подкрепа на община Пловдив.

Историята на телевизионния център е представена в изложбата през знакови предавания, създавани в годините:  първото българско икономическо ток шоу – „За един милиард“, емблематичното „Адрес 4000“ и др.

Работни моменти от заснемането на телевизионни театри, музикални продукции, актуални предавания и новини, документалистика и дискусионни студиа – това е част от 50 годишната история на РТВЦ Пловдив, в която се оглеждат обществените събития и процеси.

Изложбата откриха Десислава Шишманова, Евгений Тодоров и заместник-кметът Пламен Панов.

Подробности за откриването и експозицията може да видите в Капана.

Споделете ни във:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.