Развалят концесията за подлеза на Гарата

Градът

Локо Пловдив абдикира от стопанисването на съоръжението , спрени са и плащанията на концесионните такси

Стартира акция срещу гигантските и крещящи рекламни елементи в Капана

Концесията за подлеза на Гарата се очаква да бъде прекратена в следващата сесия на общинския съвет. Местният парламент ще гласува предложението за прекратяване на отношенията с настоящия стопанин на съоръжението- футболен клуб Локомотив, заради тотална липса на комуникация, неспазване на концесионните намерения и неплащане на такси. В момента липсва какъвто и да било диалог между нас и концесионера. За съжаление нямаме и очаквания това да се промени. Нямаме друг избор, освен да прекратим договора, коментира градоначалникът. Таксите за миналата година на стойност 5 хиляди лева не са влезли в общинската хазна. Не е направен и очаквания ремонт на подлеза, допълни Тотев.

Покрай казуса с подлеза на Централна гара се стартират и нови действия на администрацията по повод организацията и визията на този вид съоръжения в целия град. Комисия ще обследва всеки от подлезите под тепетата и ще отбележи всички търговски обекти, които нямат място в подобни зони- баничарници, дюнерджийници, както и различните преместваеми допълнителни обекти, които най-често влизат в подлезите нерегламентирано. Тази практика няма да продължава, категорични са от общината.

Рестрикции ще има и по повод рекламните елементи в Капана. Собствениците на търговски обекти и офиси имат два месеца да се съобразят с изискванията за тази градска зона- рекламните съоръжения да се съобразяват със средата, да бъдат по-малки и да не са крещящи.

Споделете ни във:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.